Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Δοκιμή: TWT Tire Warmers




Από τον Ιταλό Fabio Tosti, που στο Παγκόσμιο 2013 κατετάγη 4ος στην κατηγορία Stock, πήραμε πρόσφατα τις ηλεκτρικές «κουβέρτες» που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ειδικά για τις τηλεκατευθυνόμενες μοτοσικλέτες κλίμακας 1/5, με την επωνυμία T-W-T.







Στη συσκευασία περιλαμβάνονται εκτός από τις 2 κουβέρτες, καλώδια σύνδεσης με τροφοδοτικό καθώς και οδηγίες χρήσης στα Αγγλικά και Ιταλικά.



Η σύνδεση των κουβερτών και η τοποθέτησή τους στη μοτοσικλέτα αποδεικνύεται πολύ εύκολη, ακόμα και σε μπροστινό τροχό με δισκόφρενο.




Μια και τα βύσματα που παρέχονται, δεν ταίριαζαν τέλεια ούτε με το τροφοδοτικό μας (Much More 24A), ούτε με το διανομέα (Much More Power Station) που χρησιμοποιούμε στην πίστα, κάναμε την μικρή πατέντα να κολλήσουμε βύσματα 4mm σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στις μπαταρίες μας.



Αφού συνδέσαμε τα πάντα, με το ρολόι και το θερμόμετρο (ΗΡΙ) στο χέρι, είδαμε ότι η θερμοκρασία των κουβερτών φτάνει τους 76-80 βαθμούς περίπου, μετά από 4-5 λεπτά και παραμένει εκεί σταθερά πλέον.




Ο Fabio προτείνει να χρησιμοποιήσουμε για πηγή ρεύματος είτε το τροφοδοτικό μας απευθείας, αφού βεβαιωθούμε ότι παρέχει από 12-13.8v, είτε ένα ρυθμιζόμενο controller κουβερτών, που επίσης να παρέχει 12-13.8v.





Για βέλτιστα αποτελέσματα, προτείνεται η ανάγνωση των οδηγιών, ώστε να ζεστάνουμε τα λάστιχα όσο χρόνο χρειάζεται, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες (πχ την εξωτερική θερμοκρασία, ή τη θερμοκρασία της ασφάλτου).



Μια και ο καιρός είναι βροχερός, η δοκιμή έγινε στατικά, μέσα στο σπίτι και έτσι δεν δοκιμάσαμε την αποτελεσματικότητα των κουβερτών στην πίστα. Επιφυλασσόμαστε!


Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το site του Fabio: www.t-w-t.eu



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου