Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

RC Bike Worlds Warm Up 2014

RC Bike Worlds Warm Up 2014



Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, από 30/5 μέχρι 1/6 έγινε στη Σουηδία το Warm Up του Παγκοσμίου RC Bikes.











Οι συμμετοχές ήταν αναμενόμενα λίγες, αφού η τοποθεσία της πίστας είναι αρκετά μακριά από οπουδήποτε στην Ευρώπη.
Ελαβαν μέρος 4 οδηγοί στην κατηγορία Nitro, 7 στην Stock και 23 στα Superbikes. Δυστυχώς, φέτος δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στο Warm Up, αλλά έχω προγραμματίσει να λάβω μέρος στο Παγκόσμιο τον Αύγουστο. Για αυτό όμως θα πούμε σε επόμενη ενημέρωση.

Το τοπικό club, το Lidkopins RC Klubb ανέλαβε πρόπερσι τη διοργάνωση του φετεινού Παγκοσμίου, όπως ορίζεται από τους Team Managers των χωρών που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο. Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής τo Παγκόσμιο RC Bikes δεν υπάγεται σε κανένα διεθνή οργανισμό ή ομοσπονδία, όπως η EFRA ή η IFMAR. Την ευθύνη της διεξαγωγής έχουν αποκλειστικά οι Team Managers, μεταξύ των οποίων και εγώ, φυσικά, αφού λαμβάνω μέρος στο Παγκόσμιο τα τελευταία 4 χρόνια. Για το 2015 έχει αποφασιστεί από πέρσι, το Παγκόσμιο να γίνει στην πίστα Almussafes στην Βαλένθια της Ισπανίας. Φέτος, τον Αύγουστο, θα αποφασιστεί που θα γίνει το Παγκόσμιο το 2016. Φήμες λένε για το Brooklands της Αγγλίας, ενώ άλλες φήμες λένε για την FRT της Stamata. Ιδωμεν!
Οι μισοί οδηγοί πήγαν με αεροπλάνο, κυρίως μέσω Goetheborg, απ’ όπου με νοικιάρικο έφτασαν στην πίστα. Οι υπόλοιποι έφτασαν οδικώς, οι περισσότεροι με τα motorhomes τους, κουβαλώντας όχι μόνο την «προίκα» τους, αλλά και τις οικογένειές τους.
Η πίστα του LRCK είναι μέσα σε ένα τεράστιο Motorsports Park, στο οποίο υπάρχουν δύο ασφάλτινες πίστες, μία για κανονικά αυτοκίνητα, μία για καρτ και μία για τηλεκατευθυνόμενα, καθώς και μερικές χωμάτινες, αντίστοιχα! Εκτός αυτών, υπάρχουν Λούνα Παρκ και άλλα μικρά θεματικά πάρκα για να κρατήσουν απασχολημένη την υπόλοιπη οικογένεια.

Η ίδια η πίστα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτό και τα video, είναι φτιαγμένη με τις στροφές να έχουν υψομετρική διαφορά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα, κατά τα λεγόμενα του οργανωτή του φετεινού Παγκοσμίου και αγωνιζόμενου στα Superbikes, Fredrik Von Elling, σε κάποια σημεία περνάς με τη μοτοσικλέτα κυριολεκτικά αθέατη από το rostrum για μερικά κλάσματα, απλώς εμπιστευόμενος ότι έχεις πάρει σωστή γραμμή για την επόμενη στροφή!





Αγωνιστικά, ήταν παρούσες δύο κυρίως εταιρίες, η JABBER και η RG Evolution. Υπήρχαν και μερικές ιδιοκατασκευές, καθώς και ελάχιστες πλέον Thunder Tiger. Οι μάχες στις ηλεκτρικές κατηγορίες έγιναν ανάμεσα στις JABBER και RG. Στο δε τομέα των ελαστικών υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα στα GRP Revo 2014 και στα Roadies σειρά S 2014. Και τι μάχες! Ολοι «έπαιζαν» στο ίδιο δευτερόλεπτο και οι πρώτες θέσεις εναλλάσσονταν μέχρι και το 6ο Qualification, ενώ αντίστοιχα έγιναν φοβερές μάχες και σε όλους τους τελικούς.










Την Παρασκευή έγιναν ελεύθερα χρονομετρημένα, αλλά με σειρές, ώστε αφενός να υπάρχει ξετουμπάρισμα από τους οδηγούς της προηγούμενης σειράς, αφετέρου για να χωριστούν οι οδηγοί σε όμοιες από πλευράς ταχύτητας σειρές. Ένα seeding, κατά κάποιο τρόπο. Γενικά, υπάρχει μια δυσαρμονία στη χρήση της πίστας από μοτοσικλέτες διαφορετικών κατηγοριών, αφού και οι γρήγοροι αλλά και οι αργοί αναγκάζονται να «χαλάνε» τους καλούς τους γύρους και να μην «κυνηγάνε» όσο θάθελαν, έχοντας το νου τους για τις μοτοσικλέτες των άλλν κατηγοριων.









Το Σάββατο έγιναν τα 5 από τα 6 Qualification runs. To 6ο Q. και οι τελικοί έγιναν την Κυριακή. Μια και οι συμμετοχές ήταν λίγες, στην κατηγορία Superbikes έγιναν τρία δεκάλεπτα σε κάθε τελικό, με αποτέλεσμα να ευχαριστηθούν όλοι πολύ οδήγημα.





Το κράτημα της πίστας ευχαρίστησε όλους τους αγωνιζόμενους, ανεξάρτητα από σασί και ελαστικά που χρησιμοποιήθηκαν. Η δε φιλοξενία και ο επαγγελματισμός του τοπικού Club, άφησε απόλυτα ικανοποιημένους ακόμα και τους τελειομανείς Γερμανούς!




Στα τεχνικά, ο Pantovic (νικητής της Stock) πρότεινε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση βροχής και μόνο, ένα σετ αδιάβροχα ηλεκτρονικά της Hobbyking: Ηλεκτρονικό Speed Control 45A και μοτέρ 3000kv, sensorless, ώστε να αποφύγουμε τα πιθανά ακριβά ατυχήματα, όπως έγινε πέρσι στην Αυστρία. Αναμένεται να επικυρωθεί από τους team Managers.

Ραντεβού, λοιπόν, αρχές Αυγούστου στην ίδια πίστα, για το RC Bike Worlds 2014!


Links:

Πίστα: www.lrck.se


Video:
https://www.youtube.com/watch?v=1v_bj-7gEuw


Περισσότερες φωτό και λεπτομέρειες για το Warm Up και το Παγκόσμιο 2014:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου