Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

RC Bike Worlds 2014


Τα όνειρα είναι δωρεάν, όπως όλοι ξέρουμε πολύ καλά. Οπότε, μπορούμε να προετοιμαζόμαστε για το Παγκόσμιο RC Bikes του 2014, το οποίο θα γίνει στη μακρινή Σουηδία.

Η πίστα στην οποία θα γίνει, βρίσκεται μέσα σε ένα τεράστιο Motorsports Park, που περιλαμβάνει ασφάλτινη και χωμάτινη πίστα καρτ, ασφάλτινη και χωμάτινη πίστα RC και πολλά άλλα.
Τις πίστες RC τις διαχειρίζεται το Lidköpings R/C klubb, πρόεδρος του οποίου είναι ο Fredrik Von Elling, γνωστός μας από τα Παγκόσμια RC bikes 2012 και 2013. Συμπτωματικά, είχαμε στήσει πάγκο στα πιτς ακριβώς δίπλα τους και στα δυο Παγκόσμια.



Το club έχει προγραμματίσει να κάνει τόσο το Warm Up το Μάιο του 2014, όσο και το Παγκόσμιο, τον Αύγουστο του 2014. Οι ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά πιστεύουμε θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού πρέπει να συμβαδίσουν και με άλλους διεθνείς αγώνες (RC αυτοκινήτων) που γίνονται στην πίστα.

Το site της πίστας είναι http://lrck.se/, αλλά όπως μας είπε ο Fredrik, θα ετοιμάσει ένα site αφιερωμένο στο RC Bike Worlds 2014, το οποίο θα είναι πολύγλωσσο, εν αντιθέσει με το site του club που είναι μόνο στα Σουηδικά.
Εδώ μπορείτε να δείτε την πίστα μέσω Google Maps.

Προς το παρόν μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από την πίστα του Παγκοσμίου 2014, χάρη στο φυλλάδιο που μοιράστηκε στους Team Managers των χωρών του Παγκοσμίου, το οποίο παραθέτουμε εδώ:



Η πίστα βρίσκεται στα περίχωρα του Lidköpings (προφέρεται Λίντσοπιν) και πρακτικά απέχει από τη Στοκχόλμη περίπου 350χλμ, από το Οσλο 300 χλμ. και από την Κοπενχάγη 450χλμ. Αυτές είναι οι τρεις πόλεις που έχουν απευθείας πτήση από Αθήνα. Το Γκετεμποργκ που απέχει 140 χλμ. περίπου, χρειάζεται μετεπιβίβαση, άρα πολύ μεγαλύτερο χρόνο άφιξης.
Ηδη έχω αρχίσει να… αποταμιεύω (sponsors welcome!) ώστε αν όλα πάνε καλά, να πάω τόσο στο Warm Up όσο και στο Παγκόσμιο!
Αν γίνουν κρατήσεις το χειμώνα, οι πτήσεις κοστίζουν γύρω στα 200-220 ευρώ το άτομο, ενώ ένα αυτοκίνητο για ενοικίαση από το αεροδρόμιο κοστίζει περίπου 20 ευρώ τη μέρα.


Και ένα video από την πίστα:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου